Koronavírus Oltás

Hogy miért választottam egy enyhén szólva is provokatív stílust a témához? Nos, azért, mert azt gondolom, jelenleg is vannak sokan, akik nem fogták fel a helyzet súlyosságát és komoly voltát! Itt már nem lehet finomkodni! A koronavírus itt van, és ki tudja, meddig marad velünk! Amit átélünk, az a modern kori történelem vészterhes időszaka, mely ki tudja, hová fut ki… csak egyet tehetünk egyénileg: mindent megteszünk a saját és embertársaink egészsége érdekében! És itt a bökkenő: vannak, akik még ezt sem fogták fel…

Koronavírus Oltás

Nem is létezik a vírus?!

Vannak, akik még mindig nem fogják fel, hogy milyen nagy bajban van az emberiség, globális szinten, s egyszerűen nem hisznek magában a koronavírusban sem, nem, hogy a leküzdésére kifejlesztett oltásban. Nekik csak annyit: ha nincs vírus, akkor lapos föld sincs, a pszichiátria meg arra van! Szóval, komolyra fordítva, minden épeszű ember felfogta mostanra, hogy a világtörténelem egyik legkomolyabb járványával van dolgunk, ami itt és most érint bennünket a jelenben, nem pedig disztópikus filmek kockáin, avagy a történelem lapjain vigyorog ránk. Ó, nem, ez vicsorog és belénk mar, elragadva barátainkat, szeretteinket is! Bármi is az eredete, itt van, létezik, köztünk jár, s arat, néha kéz a kézben a Halállal!

Koronavírus Oltás

Ez most a való világ, és sok esetben valóban a lét a tét azok számára, akik olyan súlyos egészségügyi állapotban vannak, hogy lélegeztető készülékre kellett kapcsolni őket. Sokan elkapják krónikus betegség nélkül is, s néha a legkomolyabb óvintézkedések dacára is megtörténhet a baj, mely mindenkinél más- és más lefolyású, mintha ezer és ezer arca lenne ennek a szörnynek, mely ellen nem segít, ha homokba dugjuk a fejünket, s azt mantrázzuk, hogy ez nem létezik, így nem is árthat… ha valaki ilyeneket terjeszt, meggyőződésből vagy félelemből, avagy más okból, aljas indokból, az jobb, ha nem találkozik egy frissen gyógyult koronással, aki esetleg még a kórházat is megjárta…

Koronavírus Oltás

Mit tehetünk a vírus ellen?

Azt hiszem már ez is világos! Először is, tartsuk be a védekezésre vonatkozó jogszabályokat és regisztráljunk a védőoltásra! Buzdítsuk erre barátainkat, ismerőseinket, szeretteinket is! Másrészt tiszta vizet kell önteni a pohárba, világosságot gyújtva olyan, agyilag gyéren bebútorozott embertársaink fejében is, akik nem hogy az oltásban, de még a vírusban sem hisznek… na jó, olyanokéban sem árt, akik a vírus létét ugyan konstatálják, de az oltást elutasítják izomból, netán más okból…

Koronavírus Oltás

Nekik melegen ajánlom, hogy csapják fel Magyarország Alaptörvényének (a továbbiakban: Alaptörvényként fogok rá hivatkozni) ropogós lapjait, s fogyasszák, sőt, mi több, inkább, jobb, ha mindjárt meg is emésztik annak sorait. Mert mit is rögzít az Alaptörvény Alapvetésének O) cikke? Nos, a következőket: „Mindenki felelős önmagáért, képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok ellátásához hozzájárulni.” Ohó! Mi is következik ebből kedves oltásellenes cimborák? Pardon, dehogy cimbik, mert én bizony nem cumizom be az érveiteket, hazugságaitokat, szűklátókörű gondolataitokat, mellyel veszélybe sodorjátok az önnön, más, egyben az egész társadalom egészségét, közeli jövőjét!

Koronavírus Oltás

Mert lássuk csak, mi az, amit az oltásról tudunk! Elkaphatjuk beoltottan is a koronavírust, de enyhébb lesz a lefolyása, ha be vagyunk oltva, esetleg nem murdelünk meg!  Az eddigi infók szerint ráadásul kicsi az esélye, hogy átadjuk beoltottan a koronavírust olyannak, aki még nincs beoltva, tehát duplán jót teszünk azzal, ha és amennyiben beoltatjuk magunkat! A saját életünket, egészségünket is óvjuk, de közvetve másét is, ezzel csökkentjük össztársadalmi szinten a betegség tovább terjedését, de hozzájárulunk az ország működőképességéhez, talpra állásához, a gazdaság újraindulásához is. Aki nem akar oltakozni, annak mindez a pozitívum smafu? Légypiszok a falon?!

Koronavírus OltásPedig az Alaptörvény szellemisége és konkrét passzusa arra int bennünket, hogy felelősek vagyunk önmagunkért, beleértve azt is, hogy mindent meg kell tennünk saját egészségünk érdekében, azért, hogy általa hozzájárulhassunk az állami-közösségi feladatok ellátásához is! A koronavírus elleni küzdelem pedig állami és közösségi feladat egyaránt, ha úgy tetszik, globális szinten az egész emberiség feladata!

Koronavírus Oltás

Az egyén kötelessége tehát, hogy betartsa a járványügyi előírásokat, de egyúttal az Alaptörvény szelleméből az is következik, hogy minden állampolgár köteles felelősen cselekedni, s beoltatni magát, hozzájárulva a vírus elleni harccal összefüggő állami és közösségi feladatok ellátásához! Ez következik tehát az Alaptörvényből! Az Alaptörvény és a hatályos jogszabályok pedig mindenkire kötelezőek! Azt javaslom tehát – nyomatékosan –, hogy aki nem kíván regisztrálni az oltásra, az bújja egy kicsit az Alaptörvényt és emlékeztesse magát arra, hol is él, és mi is a kötelezettsége!

Koronavírus Oltás

Tegyük hozzá azt is, természetesen nincs szankciója annak, ha valaki nem regisztrál az oltásra – ja, bocs, az oltási kártya, ami tervbe van véve, kvázi szankció lehet, hiszen aki nem oltakozott, az előzetes tervek szerint bizonyos helyeket, rendezvényeket nem látogathatna kártya nélkül… nos, az Alaptörvény alapján szerény véleményünk szerint akár ennél komolyabb szankció is bevezethető lenne, ha valaki felelőtlenül viselkedik… és aki felelőtlen egy ilyen globáslis válsághelyzetben, az meg is érdemelné! Mert ne szépítsük, vannak felelőtlenül viselkedő embertársaink, ezrével is lehetnek, csak van, akinek nagy a szája közülük, s kimondja, hogy ő aztán soha de soha nem oltakozik, s van, aki meg csendben meghúzza magát a susnyásban… De az emberfia találkozik velük.

Koronavírus Oltás

Megdöbbentő volt számomra egy többgyermekes családanyának a kirohanása. Férjén, gyermekein, őrajta saját magán úgy útrobogott kétszer oda és vissza a koronavírus, mint egy megvadult gőzős, mégis arra hivatkozik, jó az immunrendszere, fiatal, nem oltatja be magát, egyébként meg, ha kötelezővé tennék, menne a börtönbe, de nem oltatná be magát.

Koronavírus OltásRemélem, pontosan idéztem a megdöbbentő gondolatait! Van, aki az ima erejében hisz, kizárólagosan. A hit csodákra képes, erről ne feledkezzünk meg, de a mondás úgy tartja, hogy segíts magadon, az Isten is megsegít. Az egyik ima pedig így szól: „hol már ember nem segíthet”… Távol álljon tőlem bárkinek a hitét megkérdőjelezni – legyen az akár már-már fundamentalista is –, azonban azt gondolom, a Jóisten is azt várja tőlünk, hogy szeressük önmagunkat, s ugyanannyira felebarátainkat. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy minden világi, tudományosan elfogadott segítséget is igénybe veszek ahhoz, hogy egészséges maradhassak, vagy meggyógyuljak, ez által segítve magamon, s ez által embertársaimon is, akiket tisztelek és elfogadok annyira, hogy nem sodrok közülük senkit veszélybe, avagy halálba… Van, természetesen van olyan helyzet is, amikor már csak az ima és a hit segíthet! A kettő nem is zárja ki egymást – oltás és ima, hittel… 

Koronavírus Oltás

Ugyanakkor az orvosi segítség sutba dobása távolról sem az Isten útja, mert adott esetben önpusztításhoz vezethet… a saját, de mások halálához is! Ezt akarjátok? Inkább regisztráljatok! Különös egyébiránt, de főleg egyes (amerikai) szektákra volt jellemző, hogy elutasítják a meglévő és bejáratott orvosi kezelést, csakis az isteni gondviselésre bízva a beteget… kiskorú beteggel szemben ez több, mint felelőtlenség… De térjünk vissza az oltáshoz, mellyel, mint egy jó jelző  a vaspályán, vöröset mutathatunk a koronavírusnak! Hogy állj! Ne tovább!

Koronavírus Oltás

A szankció kérdése

Vannak, akiknek már azt is nehezükre esik betartani, hogy maszkot húzzanak ott, ahol kötelező. Számos „lázadó” fiatal bújik ki e kötelezettsége alól, de a következmények, ha nem vigyáznak, jobban fognak fájni, mint egy gumibotos lecke! A virus ugyanis nem kímél sem fiatalt, sem öreget, sem nőt, sem férfit, sem bölcset, sem hülyét. Csak néha pont a hülye tehet arról, hogy a bölcs lélegeztetőn haldoklik! És ha a hülye nem tartja be a kötelező szabályokat – Az oltás lehetőségéről még akkor szót se ejtettünk – akkor bizony kényszeríteni kell, hatásos szankciókkal, esetleg újak bevezetésével.

Koronavírus OltásMert attól, hogy hülye valaki, ugyanúgy vonatkozik rá az Alaptörvény O) cikke, még akkor is, ha vinnyog, hogy ó, de hisz nem is ismerte. Ez nem mentesíti, hisz a szabály nem ismerete sohasem mentesít a következmények alól! Más szóval a szankció alól a hülye se tudna kibújni, esetleg meglenne az a haszna, hogy máskor helyesen cselekszik, és erre figyelmeztetheti „utastársait” is… Eljöhet azonban egy olyan pont, amikor az oltásellenesség, az oltás személyes ellenzése olyan fokot ér el globálisan, amely adott esetben a tömeges oltás – és általa a világjárvány elleni hathatós küzdelem – kerékkötőjévé is válhat.

Koronavírus Oltás

Remélem, a fenti mondatba foglaltak nem következnek be! De ha igen, remélem, felkészültek rá! Mert nem játék az élet, s főként nem játék a vírus általi halál! Éppen ezért létfontosságú, hogy világszinten minél előbb, minél több ember be legyen oltva, amellett, hogy a vírust mégis elkapók hathatós és megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek! De tegyük fel, hogy egyes államokban, több országban az oltást ellenzők aránya meghaladja azt az optimális szintet, amelyet el kell érnie a beoltottak arányának a járvány leküzdése érdekében! Más szóval: többen lennének az ellenzők, mint akik beoltatják magukat… Durva helyzet lenne! Mégis fel kell készülni ilyen forgatókönyvekre is! Sajnos azért, mert nagy az Isten állatkertje…

Koronavírus Oltás

Egy medvefarmon lehetett etetni a szegény öreg kiszuperált macikat mézzel. De jó is volt. A mézesmadzagot el lehet húzni a hülyék előtt is, azaz pozitív szankciót is lehetne alkalmazni az oltás növelése érdekében… pénzügyi támogatást, stb… De a lényeg, hogy a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet koordinálása mellett olyan nemzetközi egyezményt kellene tető alá hozni, amely lefekteti azokat az elveket, amelynek alapján a nemzetközi egyezményt megkötő államok szankcionálhatnák adott esetben az oltást megtagadókat – figyelembe véve természetesen az emberi jogokat.

Koronavírus Oltás

Mert ne szépítsünk! A járvány nem ért véget, és ha az oltás sebessége ne adj isten lelassul (vagy nem éri el a kívánt hatást minden téren), akkor a járvány még tovább lesz itt a nyakunkon, még többen betegednek meg és halnak meg! Éppen ezért, ha szükséges, meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy el lehessen különíteni azokat, akik az egészségre veszélyes magatartást tanúsítva nem, hogy önmagukról gondoskodnának (a járványügyi szabályok betartása révén és az oltás által), de adott esetben veszélyeztetik a saját egészségükön kívül mások egészségét is és életét, akadályozva ezzel az államot és a közösséget is a járvány elleni küzdelemmel összefüggő feladatainak ellátásában! Ez ugyanis nem tűrhető! A helyzet kulcsa az oltás, életé vagy halálé a jövő! Éppen ezért nincs helye a finomkodásnak, egyéni érdekeknek, elgondolásoknak! Mert nem élünk ilyen időket! A vírus következményei egyre világosabbak! Világos választ kell tehát adni azoknak is, akik a vírus következményeinek elhárítáésát aktív avagy passzív magatartásukkal de akadályozzák!

Koronavírus OltásAztán akkor lehet majd izmozni, hogy inkább börtönbe mész, de nem oltatod be magad! Az Élet, az Életed és mások Élete ennél értékesebb! Nincs is nála nagyobb érték! 

Koronavírus Oltás

Válaszd te is az Életet!

Ha tetszett, ajánld másoknak is!

Ha érdekesnek találtad, nézd meg a többit is!